Arbetskläder, arbetsskor och arbetshandskar - Profilprodukter24

Arbetskläder, arbetsskor och arbetshandskar - Profilprodukter24

Hållbara och praktiska arbetskläder.

Med arbetskläder menar vi yrkeskläder och i vårt sortiment hittar du både funktionella och stryktåliga kläder som är speciellt anpassade efter specifika yrken och dess arbetsuppgifter.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när ni vill ha hjälp med Arbetskläder av hög kvalité.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Rätt arbetskläder för skydd mot ljusbåga.

Wikipedia information om Arbetskläder

Arbetskläder Arbetskläder är kläder som används under arbetstid. Syftet med arbetskläder kan vara att skydda arbetstagaren, tillförsäkra god hygien eller att identifiera arbetstagaren inför allmänheten. Då syftet endast är att identifiera arbetstagaren är beteckningen uniform lämpligare. Arbetskläder är ofta utformade för att vara praktiska i det yrke de används. De är ofta gjorda i ett kraftigare tyg som tål ett högre slitage än vanliga kläder. Även speciella skor och huvudbonader (till exempel snibb) ingår ofta. Personal som jobbar med livsmedel eller inom vård och omsorg brukar bära speciella arbetskläder av hygieniska skäl. På verkstäder och i hantverksyrken används ofta arbetskläder som skall skydda de anställda från skador. Exempel är skyddsoverall, skyddshandskar, snickarbyxor, förkläde och liknande. Arbetskläder kan också vara skyddskläder som till exempel varselplagg som gör att man syns bättre i utsatta arbetsmiljöer, som på flygplatser eller i trafiken. Det finns även skyddskläder i speciella material som skyddar mot till exempel elektricitet, kemikalier, gnistor och värme. Anställda på hotell och restauranger och vissa husligt anställda, bär ofta olika typer av uniformer som arbetskläder, till exempel serveringsdräkt eller blus och kjol eller skjorta med finare byxor för hembiträden eller barnflickor.

Synonymer till kläder

  • klädesplagg, plagg, beklädnad, mundering, klädedräkt, dräkt, dress, kostym, ekipering, garderob, konfektion, persedlar, klädsel, klädnad, skrud, utstyrsel, stass, rigg, svid, paltor, damekipering, klädespersedel