Vad är en Giveaway? - Profilprodukter24

Vad är en Giveaway?

Giveaways

Ordet giveaway talar sitt tydliga språk, det är helt uppenbart att det är något man ger bort. Om man ska generalisera kan vi nog påstå att vi människor tycker om att ge bort saker och vi tycker om att få saker. Vi som arbetar inom detta område har många erfarenheter av att en mycket liten produkt kan göra stor skillnad i kommunikationen. Tillfällen där giveaways delas ut kan bland annat vara på mässor, event, i receptionen eller vid kundbesök.

Traditionellt sett har giveaways en ganska billig klang. Och visst är det så att det historiskt för det mesta rört sig om småsaker, förvisso många gånger praktiska saker, men inte alltid av så hög kvalitet. Detta har förändrats och produkter som tidigare och fortfarande till största delen produceras i Kina har blivit mer kvalitativa.

Det finns en uppsjö av riktigt bra giveaways och därför är detta ett klokt och kostnadseffektivt sätt att kommunicera sitt varumärke på. Några exempel på småsaker man knappt kan vara utan är kundvagnsmynt, isskrapor, nyckelringar och iPhone-skal.

När du väljer giveaways i den lägre prisklassen bör du tänka på att den ska ha en bra praktisk funktion. Den bör underlätta vardagen för mottagaren. I och med att den underlättar vardagen ser mottagaren ditt varumärke i ett positivt sammanhang och med det ger ditt varumärke en positiv klang. Du kan också välja en produkt som vid själva tillfället på något sätt ramar in övrig kommunikation. Annars kan ni välja något gott man kan äta, vilket brukar upplevas positivt även fast glädjen är mycket kort.

Många väljer idag att satsa på lite dyrare giveaways. Exempel på en sådan kan vara ett paraply, en lite mer exklusiv penna, en vattenflaska eller en termos, men som med de små produkterna ska även dessa giveaways gärna fylla en funktion.

Eftersom antalet produkter är oändligt kan det vara svårt att hitta rätt, kontakta gärna oss så hjälper vi dig att välja just era giveaways.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när ni vill ha hjälp med Giveaways.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

The Marketing Mix - Marketing Promotion

Synonymer till Giveaways

  • skänka, överlåta, PR, nånting som är gratis