Vad betyder Merchandise? - Profilprodukter24

Vad betyder Merchandise?

Vad betyder Merchandise?

Merchandise är de kringprodukter eller tjänster som säljs genom att nyttja ett känt varumärke eller exempelvis en känd person i kommersiellt syfte. Om produkterna associeras med något populärt så kan det helt enkelt främja försäljningen. Merchandise är ett engelskt begrepp som på svenska brukar kallas “kringprodukter” eller “handelsvaror”.

Lyckas man bygga upp ett populärt företag kan man med enkelhet trycka upp produkter med sin logotyp eller sitt budskap och således göra en simpel produkt mer attraktiv i kundens ögon. Kända fotbollslag tjänar exempelvis stora summor på att sälja flaggor, matchkläder och halsdukar med sitt tryck på eftersom deras varumärke är så stort. Leksaker baserade på kända superhjältar från filmer är också exempel på effektiv merchandising.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när ni vill ha hjälp med Merchandise.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

The Marketing Mix - Marketing Promotion

Wikipedia information om Merchandise

Merchandise Merchandise, kringprodukter, är engelska och betyder handelsvaror och är ett begrepp som betecknar produkter eller tjänster som nyttjar säregna drag från ett varumärke eller en fiktiv person i kommersiellt syfte. Sådana produkter är oftast fysiska exempelvis leksaker, kläder, planscher och plastfigurer men de förekommer även digitalt t.ex. i form av sociala nätverkstjänster som Disneys Club Penguin. Merchandise nyttjar ofta motiv av kända figurer med ursprung från TV-spel, litteratur, film och TV. Exempel på sådana är Mario, svenska deckare, James Bond, Angry Birds, Hello Kitty och Star Wars. Merchandising, även kallat varumärkeslicensiering, är affärsmodellen där nyttjandet av ett upphovsrättsligt skyddat verk, varumärke eller en fiktiv person används som underlag för att framställa och sälja produkter som baseras på hela eller delar av verket eller varumärket.Många författare, filmskapare och spelföretag tjänar stora belopp på merchandising. Finska Rovio Games har uppgivit att kringprodukter baserade på mobilspelet Angry Birds stod för 30 % av bolagets omsättning under 2011.Även handel med vilda djur kan öka i samband med att en film blir populär, till exempel ugglor efter filmerna om Harry Potter och clownfiskar efter Hitta Nemo.