Miljövänliga profilprodukter med tryck - Profilprodukter24

Miljövänliga profilprodukter med tryck - Profilprodukter24

Miljöprodukter

Vi har ända sedan vi startade Profilprodukter24, haft ett stort miljöfokus. Det var inte lika självklart då, men det fanns ändå vissa grossister som satsade i den riktningen. Då var produkterna precis som i livsmedelsbutikerna ganska mycket dyrare än andra produkter. Tack vare en större efterfrågan på dessa produkter har nu miljöprodukterna inom reklam växt sig starkare och i och med det blivit rimligare i pris.

En av märkningarna av miljökläder heter Earth Positive. Earth Positive har bland annat tilldelades certifieringen ”Bra Miljöval”. Det är Naturskyddsföreningen som utfärdat detta certifikat och visar att Earth Positive har ett starkt engagemang för att ge industrin mer textilprodukter av högsta miljöklass och socialt värde. Vi har även produkter som är märkta med Öko-Tex Standard 100, Fairtrade och den Gröna punkten.

Numera är det ofta ett krav från våra kunder att de produkter vi levererar har tagits fram med hänsyn till miljön. Det är inte bara inom textilier detta sker utan vi har många giveaways som på ett eller annat sätt är bra ur ett miljöperspektiv.

Ett annat begrepp inom området är ekologiska produkter och man pratar oftast om det i dagligvaruhandeln. Det är då främst Kravmärkningen som är ett bevis på att produkterna får kallas ekologiska produkter. Besluten om vad som innefattas av ekologiska produkter har EU beslutat om. Det man då har tittat på är hur produkterna har odlats och förädlats.

Ja, det är många begrepp inom detta område och vi har verkligen inte sett slutet. Vi är bara i början av detta arbete. Det pågår massor av forskning inom området och många innovatörer har utvecklat smarta lösningar för att det ska bli en mer hållbar värld framöver.

Vi på Profilprodukter24 vill bidra så mycket som möjligt inom miljöområdet och försöker hjälpa er så gott det går att hitta rätt miljöprodukt för just ert företag och er målgrupp. Kontakta oss gärna för personlig service.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när ni vill ha hjälp med Miljövänliga profilprodukter.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Vad är en miljövänlig produkt för dig?

Wikipedia information om Ekologiska_produkter

Ekologiska produkter Ekologiska produkter är ett begrepp inom EU, syftande på produkter som odlats och förädlats enligt EU-direktivet för ekologisk produktion. I laglig mening skall ekologiska produkter ha blivit ekologiskt certifierade för att få säljas som ekologiska enligt EU:s förordning för ekologiskt jordbruk (Rådets Förordning 834/2007). I Sverige är KRAV-märkning vanligast.

Synonymer till miljövänlig

  • ekologisk, eko, miljöanpassad, grön, miljömedveten, klimatsmart, snäll mot miljön, svanenmärkt, grön, energisnål