Vad betyder kompendium? - Profilprodukter24

Vad betyder kompendium? - Profilprodukter24

Vad är ett kompendium?

Ett kompendium är ett enklare häfte som fungerar som en kortfattad handbok och sammanfattning. Kompendier kan förslagsivs tryckas upp som kompletterande utbildningsmaterial till kurser eller till lite mer avancerade offerter. Ett effektivt kompendium bör förutom en tilltalande förstasida också ha ett typsnitt och en grafisk form som är lättläst och enkel att förstå.

Vi hjälper dig att trycka upp högkvalitativa kompendier efter önskemål. Genom att efterbearbeta kompendiet med exempelvis ringbindning eller limbindning så kan kompendiet upplevas som mer påkostat och proffsigt.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när ni vill ha hjälp med att trycka kompendier.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Wikipedia information om Kompendium

Kompendium Ett kompendium är en samling av kurslitteratur, ofta särskilt sammanställt för en kurs, ibland av kursansvarig lärare. Kompendier är oftast enkelt häftade med häftklammer, enkelt rygglimmade eller spiralbundna. Ordet kompendium härrör från det latinska ordet "compendium", med betydelsen "sammanfattning", "avkortning" eller "noggrann avvägning". Kompendier förekommer bland annat vid högskolor och universitet ofta som komplement till annan kurslitteratur, men inte sällan som huvudsakligt textmaterial för en studiekurs.

Synonymer till kompendium

  • kortfattad handbok, lärobok; sammandrag, kurssammandrag, sammanfattning